Behandeling

Duur behandeling

Meestal duurt een sessie ongeveer een uur. Hoeveel sessies je nodig heeft is sterk afhankelijk van hetgeen je wilt bereiken en de vorderingen die je maakt bij de behandelingen.

Kosten

De kosten per consult bedragen € 40,-. Voor de intake worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Behandelmethoden

  • EEN therapie
  • NEI therapie, aangevuld met de theorie van dr. Hamer
  • EFT, Emotional Freedom Techniques
  • MMT Meervoudige Merkaba Technieken

EEN Therapie

EEN is de afkorting van Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde.

Energievelden

In eerste instantie wordt de energetische situatie van je lichaam bekeken. De (hoofd)chakra’s dienen goed te functioneren en de energievelden rondom je lichaam moeten in orde zijn. Loop je langdurig rond met energetische problemen, dan bestaat de kans dat je vanzelf psychische of lichamelijke problemen krijgt. Met deze methode kun je dus niet alleen blokkades opsporen, maar ook heel goed preventief werken.
Voor meting wordt gebruikt gemaakt van pendel, spiertest en polsdiagnose (VAS). 

Chakra’s

Indien meting van een bepaald chakra aantoont dat het chakra niet naar behoren functioneert, dan gaan we kijken naar de specifieke kenmerken van dit chakra. Vaak komt door praten over deze kenmerken spontaan bij cliënt naar boven met welke problemen hij of zij te maken heeft (gehad).

Voedingsstoffen

Getest kan worden of je een tekort hebt aan bepaalde vitaminen, mineralen of spoorelementen. Ook op voedselintolerantie of voedselallergie kan getest worden.


NEI-therapie

NEI (Neuro Emotionele Integratie), is in Nederland ontwikkeld door de arts en homeopaat Roy Martina. Hij liep als arts tegen grenzen aan die hem verhinderden om cliënten voldoende te kunnen helpen met het genezingsproces. Na verder onderzoek is hij er achter gekomen dat het emotionele proces een heel belangrijke rol speelt bij de genezing. Heel veel lichamelijke en psychische klachten hebben een emotionele achtergrond.

Onderbewustzijn en emoties

Alles wat je meemaakt wordt opgeslagen in je onderbewustzijn. Er zijn echter gebeurtenissen die je je niet graag herinnert en die je, bij de gedachte alleen al, een onaangenaam gevoel geven. Je kunt er voor kiezen om dergelijke gebeurtenissen uit de weg te gaan, maar in de praktijk zie je meestal dat deze gebeurtenissen blijven terugkomen totdat je je bewust wordt van de oorzaak hiervan. Je hebt dan blijkbaar een les te leren. Vaak is de emotie, die bij die gebeurtenis hoorde, niet netjes verwerkt in de linker (verstandelijke) en rechter (gevoel) hersenhelft omdat de emotie te heftig was voor jou. Met NEI plus kun je de emoties, die je verhinderen om naar wens te functioneren, via de zogenaamde  spiertest, opsporen.

Dr. Ryke Geerd Hamer

Roy Martina voegde later heel nuttige vernieuwingen toe aan de NEI-methode door te starten met de NEI-plus methode, later Omega healing. Een groot deel van deze opleiding bestond uit de behandeling van de theorie van dr. Ryke Geerd Hamer. Deze omstreden arts was oncoloog en theoloog en heeft belangrijk onderzoek gedaan naar de achtergrond van vooral kanker en allerlei chronische ziekten. Dit onderzoek heeft in mijn ogen heel veel nieuwe inzichten gebracht, waarbij de conclusie was dat emotionele gebeurtenissen een heel grote rol kunnen spelen bij het ontstaan van ziektes. Helaas is dat voor de hedendaagse reguliere geneeskunde nog vaak een brug te ver.


EFT

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques. De grondlegger van deze techniek is Gary Craig.

Uitgangspunt is volgens hem dat de oorzaak van negatieve emoties een ontregeling in het energiesysteem van het lichaam is.

EFT is een heel eenvoudige methode om van allerlei klachten af te komen. Je masseert of klopt achtereenvolgens op een aantal punten op je lichaam en spreekt tegelijkertijd bepaalde zinnen (affirmaties) uit en je voelt je geleidelijk een stuk beter.

EFT kun je overal beoefenen in talloze varianten. Je kunt deze methode dus gemakkelijk meenemen naar huis. Een aanrader bij allerlei angsten of fobieën

Een uitgebreidere versie van EFT, EE (Emotioneel Evenwicht), pas ik al langer toe in mijn praktijk om blokkades in je energiesysteem op te sporen. Deze methode is door Roy Martina ontwikkeld in de 90’er jaren van de vorige eeuw. EE is heel efficiënt in combinatie met de EEN-methode en de NEI-methode.


Merkaba heling

Meervoudige Merkaba Heling leidt tot verbetering, verandering, harmonisering, verlichting, ondersteuning of totale heling van een klacht. Deze heling kan worden gegeven voor fysieke, emotionele, mentale en of spirituele klachten. Het werkt op alle niveaus. Je kunt bijvoorbeeld een heling ontvangen voor erfelijke ziekten, ouderdomsklachten, voedingsproblemen, angsten, verslavingen, problemen met het gezin, acceptatie en verdieping van seksuele identiteit of ras of alleen-zijn of keuzes die je maakt of niet kan maken. 

Het resultaat van de heling is per persoon heel verschillend. Ook de tijdsduur en het aantal behandelingen die nodig zijn, blijken per persoon heel verschillend te zijn. Het kan ook zijn dat je eerst een verergering van de klacht ervaart voordat de verbetering optreedt. Oorzaken liggen soms dieper en dit kan wat geduld vragen. Ook weten we niet bij sommige ziektes wat er op het allerhoogste niveau de bedoeling is voor een persoon.